Metafox buisbewerking

BUISBEWERKING

Metafox, uw specialist in buisbewerking sinds 1971

 

Metafox is al jaren een belangrijke speler in de wereld van het toeleveren van buis- en profielonderdelen in zowel staal, aluminium als RVS. Het familiebedrijf onderscheidt zich door een gezonde visie met gerichte investeringen en het belang van zijn medewerkers te onderschrijven.

 

De recentste investering is de state-of-the-art poederlaklijn die begin 2023 volledig operationeel zal zijn. Dit stelt Metafox in staat een nóg grotere service af te leveren. Bij de voorbehandeling zal de nieuwste nanotechnologie worden toegepast waardoor de corrosiebestendigheid de maximale waarden behaalt. Het poederlakken zal automatisch gebeuren maar er kan uiteraard ook manueel bijgewerkt worden. Naar milieunormen toe is alles eveneens prima geregeld.

Metafox is actief in een zeer brede waaier van sectoren. Ze werken zowel brute constructies als hoogwaardige precisie-onderdelen af. Dit gaat van handles voor off-road-vehicles tot onderdelen voor designmeubilair tot segmenten voor de medische wereld.
Er moet dus aan veel verschillende afwerkingsgraden en tolerantie-eisen worden voldaan.
Die specificaties worden per opdracht gecommuniceerd via een ERP-pakket dat ook de mogelijkheid biedt feedback terug te sturen. Zo kunnen nacalculaties gemaakt worden die resulteren in een correcte prijsstructuur.

 

Extreem veel mogelijkheden

“Met ons modern machinepark zijn we ervan overtuigd dat we de strijd met buitenlandse producties zeker kunnen aangaan. Alles gebeurt zoveel mogelijk op CNC gestuurde machines en de processen worden geautomatiseerd waar mogelijk. Voorbeelden hiervan zijn onze lasrobots, buizenlasermachines, 3D-lasercel, CNC-buizenplooi-machines en profielrolmachines.”

“Deze efficiënte machines bieden extreem veel mogelijkheden. Nemen we bijvoorbeeld de full-3D buizenlaser Trumpf TruLaser Tube 7000 Fiber; dan biedt deze technologie enorm veel mogelijkheden om asymmetrische profielen te snijden. Echter, is het door de opgebouwde kennis en ervaring van onze programmeurs en operatoren dat wij ons weten te onderscheiden. De module om op deze machine ook gaten te vloeiboren en te draadtappen is een bijkomend voorbeeld van efficiëntie-optimalisatie. Ook de invoerlengte van 9,3m en uitvoerlengte van 6m zorgen voor een grote diversiteit aan toepassingen. “

“Hetzelfde verhaal is terug te vinden bij onze Panasonic-lasrobots. Naast het MIG/MAG lassen van staal kunnen we ook halfautomaat lassen van aluminium. Ook gerobotiseerd TIG lassen van staal en roestvrijstaal is dagelijkse kost. Het grote voordeel van gerobotiseerd TIG lassen is dat het opslijpen van lasslakken kan geminimaliseerd of zelfs vermeden worden. Bij projecten waar slijpen toch noodzakelijk blijft, hebben we zelfs oplossingen geïmplementeerd waarbij we een robot deze arbeid laten verrichten. “

 

One-stop-shop

Door die grote verscheidenheid aan technische mogelijkheden kan Metafox zowel onderdelen als volledig afgewerkte eindproducten aanbieden. Het modewoord One-Stop-Shop weet Metafox zo in de praktijk toe te passen.

Daarenboven heeft Metafox een eigen engineeringsteam dat kalibers, matrijzen en tooling ontwerpt én produceert. Dit maakt dat specifieke, niet-alledaagse technische uitdagingen van A tot Z inhouse kunnen worden volbracht. Ongetwijfeld een aspect waardoor ze zich weten te onderscheiden op de markt. Dit doen ze ook door zowel CNC gestuurde en conventionele machines in te zetten. Deze gaan hand in hand en zorgen voor de meest economische oplossing voor de klant.

Zoals eerder aangegeven is Metafox actief in een zeer brede waaier van sectoren. Naast zijn toeleveringsactiviteit is het bedrijf ook actief als meubelfabrikant voor de eventsector en polyvalente ruimtes. Meer zelfs, de familie Devos heeft het bedrijf zó op de kaart gezet. Later werd de subcontracting-tak hieraan toegevoegd. Vandaag zijn beide activiteiten de twee strategische pijlers waar het bedrijf op verder bouwt.

De familiale verankering in het bedrijf blijft een belangrijk aspect. Momenteel is met Frederique Devos de tweede generatie aan het roer. In dit familiebedrijf wordt veel belang gehecht aan human capital. De medewerkers vormen dan ook de sterkte van het bedrijf. Onlangs werd dit tijdens een leuk teambuilding event nog eens extra in de verf gezet.

 

Weetje

Metafox heeft in 2020 de beslissing genomen om op de daken van de productiehallen een aanzienlijke hoeveelheid zonnepanelen te installeren. Daardoor kunnen ze tot 62% van hun elektriciteitsbehoefte zelf opwekken. Iets wat in de huidige tijden niet onbelangrijk is.

Blogbericht delen:
Buislaseren

BUISLASEREN

Buizen en profielen
Leer alles over buislaseren in de metaalsector en ontdek de mogelijkheden voor het snijden van buizen en metalen profielen.
Trendkleuren 2023

TRENDKLEUREN 2023

Meubilair
Ons meubilair evolueert mee met de trendkleuren 2023! Lees hier alles over de laatste trendkleuren en hoe wij dit integreren in ons meubilair.
Poederlakken

POEDERLAKKEN

Inhouse poederlaklijn
Metafox startte het jaar met een nieuwe investering in een eigen poederlaklijn. Kom in deze blog te weten hoe deze precies wordt ingezet!
Metafox teambuilding

METAFOX

Teambuilding
We blikken terug op onze geslaagde teambuilding van 7 oktober. Ontdek hier hoe de medewerkers deze dag hebben beleefd.