Poederlakken

POEDERLAKKEN

Poederlakken vanaf nu inhouse!

 

In Metafox staat kwaliteit voorop. Investeren in het optimaliseren van ons productieproces is dan voor ons ook een prioriteit. We zijn blij om deze belofte verder waar te maken door onze nieuwe investering in onze productiefaciliteit. Sinds januari 2023 is onze gloednieuwe state-of-the-art poederlaklijn operationeel, waardoor we onze productieprocessen verder kunnen optimaliseren. Deze investering stelt ons ook in staat het lakproces in-house uit te voeren, wat ons erg enthousiast maakt over de mogelijkheden om onze klanten de best mogelijke afwerking te leveren!

 

Welke voordelen biedt het inhouse poederlakken?

Ten eerste resulteert deze nieuwe investering in een efficiënter proces met minder verlies (energie, poeder, afvalwater,…) en een hogere productiesnelheid. Dit is allemaal mogelijk door het gebruik van de nieuwste technologieën i.v.m. ophanging, voorbehandeling, spuittechniek, enz. Zo kan Metafox haar klanten een volledige service aanbieden met een kortere doorlooptijd en een hogere kwaliteit van afwerking.

Een bijkomende troef is dat Metafox verder evolueert naar een one-stop-shop. Zo zijn wij niet langer afhankelijk van externe partijen voor deze oppervlaktebehandeling en hebben we de controle over het eindresultaat in huis.

 

Hoe gaat het poederlakken te werk?

Vooraleer onze producten zorgvuldig van de poederlaklijn worden gehaald, doorlopen ze een aantal stappen.

Om te starten hangen we de brute onderdelen manueel aan de ketting. Deze starten hun traject in de sproeitunnel, waar ze ontvet, gespoeld en gepassiveerd worden. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van de nieuwste nanotechnologie om nadien de optimale hechting en corrosiebestendigheid te bekomen.

Om deze onderdelen volledig droog te krijgen vervolgen ze hun weg door de droogoven. Nu zijn de onderdelen volledig klaar om gepoederlakt te worden in het poedercenter! Door middel van twee robotarmen wordt het poeder automatisch op de producten gespoten. Op de moeilijke posities kan, indien nodig, extra poeder manueel bijgespoten worden. Daar de onderdelen statisch geladen zijn, wordt het poeder automatisch aangetrokken naar de te lakken onderdelen.

Eenmaal gelakt worden de onderdelen in de moffeloven aan ongeveer 200°C uitgebakken en vervolgens van de poederlaklijn afgenomen. Nog een laatste inspectie en de onderdelen zijn helemaal klaar voor eventuele verdere montage en/of verpakking!

 

Weetje

We leiden overtollige warmte af naar ons atelier via een gesloten circuit, zodat we ons atelier in de winter ecologisch kunnen verwarmen! In de zomer zal deze warmte naar buiten afgevoerd worden.

Blogbericht delen:
Projectinrichting

PROJECTINRICHTING

10 essentiële stappen
Optimaliseer uw werkruimte! Metafox transformeert uw bedrijfsomgeving met projectinrichting die uw identiteit uitstraalt en productiviteit stimuleert.
Buislaseren

BUISLASEREN

Buizen en profielen
Leer alles over buislaseren in de metaalsector en ontdek de mogelijkheden voor het snijden van buizen en metalen profielen.
Trendkleuren 2023

TRENDKLEUREN 2023

Meubilair
Ons meubilair evolueert mee met de trendkleuren 2023! Lees hier alles over de laatste trendkleuren en hoe wij dit integreren in ons meubilair.
Poederlakken

POEDERLAKKEN

Inhouse poederlaklijn
Metafox startte het jaar met een nieuwe investering in een eigen poederlaklijn. Kom in deze blog te weten hoe deze precies wordt ingezet!